Startpagina Meest recent

Gebakken konijnenfilet met lauwe salade van gegrilde groenten en citroenvinaigrette

Hoofdgerecht voor vier personen. Doe jezelf een plezier, en varieer met konijn. Dat komt goed tot zijn recht in deze lauwe salade. De citroenvinaigrette geeft het geheel een frisse toets.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

6 konijnenfilets

1 kleine rode paprika

1 kleine gele paprika

1 kleine groene paprika

1 kleine courgette

1 kleine aubergine

4 lente-uitjes

4 eetlepels extra vierge olijfolie

2 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen

1 ui

1 citroen

2 takjes citroentijm of gewone tijm, de blaadjes eraf geritst

zwarte peper van de molen

(zeezout)

Bereidingstip:

Dit gerecht kan je ook op de BBQ klaarmaken.

Hoe ga je tewerk?

Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in dunne plakjes van ca. 3 mm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Rasp de ui en een weinig citroenschil en pers het sap van de citroen bij de ui, voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe. Breng de vinaigrette op smaak met zwarte peper van de molen (en wat zeezout).

Verhit de grillpan of plaat en grill alle groenten aan beide zijden zonder olie! Verwarm een bord of schaal voor en leg de groenten hierop. Besprenkel de groenten met wat extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen (en wat zeezout).

Bak de konijnenfilets rondom goudbruin in wat olijfolie en kruid met peper. Zet het vuur uit en dek de konijnenfilets af met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten alvorens ze te versnijden.

Schik ondertussen de gegrilde groenten op 4 voorverwarmde borden en sprenkel er wat citroenvinaigrette over. Versnijd de konijnenfilets schuin in schijfjes van 2 cm en verdeel ze over de gegrilde groenten. Werk het geheel af met wat geritste blaadjes citroentijm.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be

Invalid Scald ID.

Lees ook in Meest recent

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken