Startpagina Meest recent

Aardappelwedges met frisse dip

Zijn het frietjes? Zijn het gebakken patatjes? U heeft ze vast al gezien: aardappelwedges zijn niet meer weg te denken uit hippe bistro’s. In een mum van tijd maakt u ze zelf, inclusief heerlijke dipsaus.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

500 g vastkokende aardappelen

olijfolie

peper & zout

80 g gemalen oude harde kaas

Voor de dip:

2 el verse mayonaise

1 à 2 el zure room

1/2 kl gerookt paprikapoeder

1 kl citroenrasp

1 teentje look

1 el gehakte peterselie

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Leg de partjes op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en de gemalen oude kaas. Meng alles goed. Zet de schotel in de oven gedurende 40-45 minuten of tot de partjes goudbruin zijn.

Maak intussen de dip. Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 à 2 eetlepels zure room. Meng hieronder een halve koffielepel gerookt paprikapoeder, 1 geplet teentje look , 1 koffielepel citroenrasp en 1 eetlepel gehakte peterselie.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Meest recent

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken