Startpagina Akkerbouw

Sproeiverbod blijft gelden

Hoewel het op veel plaatsen al goed geregend heeft, blijft het sproeiverbod in alle provincies gelden. Dat zegt Jan Dhaene, woordvoerder van de Droogtecommissie maandagmiddag 13 augustus 2018.

Leestijd : 1 min

"Er is een duidelijk positief effect van de regenval, maar voor een structurele verbetering van de situatie moet het nog een paar dagen aanhoudend regenen."

Wie zijn auto wil wassen of zijn zwembadje in de tuin met vers leidingwater wil vullen, moet dus nog even geduld uitoefenen. "We zitten op een kantelpunt", zegt Dhaene. "We volgen de situatie op de voet. Het zou kunnen dat een aantal maatregelen op korte termijn versoepeld wordt." De waterstand in de waterlopen herstelt het snelst. Om de grondwaterstanden weer op niveau te krijgen, moet het echter nog gedurende een langere tijd regenen.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken