Startpagina Akkerbouw

Departement Landbouw en Visserij zet Geoloket landbouw online

Het e-loket van het Departement Landbouw en Visserij blijft groeien. Omdat data een steeds belangrijkere rol spelen, wordt het e-loket versterkt met een module waarmee iedereen grafische informatie kan raadplegen over de landbouwpercelen in Vlaanderen. In deze module, “Geoloket landbouw” genaamd, kan iedereen informatie terugvinden van net geen 20 datalagen. Deze set van datalagen zal de volgende jaren ongetwijfeld nog verder toenemen.

Leestijd : 2 min

Zo is er de meest recente informatie over de Vlaamse landbouwgebruikspercelen te vinden, maar ook de historische perceelsgegevens tot 5 jaar terug. Bewerkte Sentinel 2-satellietbeelden kunnen eveneens via deze module worden geraadpleegd.

Het “Geoloket landbouw” is eenvoudig te vinden op de website www.landbouwvlaanderen.be. Daar meldt u zich aan met uw elektronische identiteitskaart, waarna u de tegel “Geoloket landbouw” aanklikt. Vervolgens komt u terecht op een kaart, uitgezoomd op Vlaanderen. Door in te zoomen met de ‘plus’-knop of het wieltje van de muis, kunt u uiteindelijk de landbouwgebruikspercelen van uw keuze bekijken.

U kunt ook meteen naar een specifieke locatie navigeren door deze op te zoeken via de zoekbalk. U kunt een gemeente, deelgemeente, adres, XY- of WGS-coördinaten invoeren en vervolgens klikken op het vergrootglas. Zoeken op kadasternummer is ook een mogelijkheid.

Omdat de knop ‘i’ standaard geactiveerd is, kunt u ook klikken op een perceel en zo meteen de informatie over dat perceel bekijken.

Met de ‘lagenkiezer’-knop kunt u een andere achtergrondkaart kiezen, of kunt u extra informatielagen aanzetten die nog meer informatie aanbieden over een aangeklikt punt.

Nog meer en uitgebreidere hulp kunt u vanaf vandaag terugvinden op het “Geoloket Landbouw” onder ‘Help’ of de ‘vraagteken’-knop.

Lees ook in Akkerbouw

Volg de bladluizendruk vooral in wintertarwe op

Granen Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) meldt dat de gevoeligste fase voor het dwergvergelingsvirus op veel gerstpercelen voorbij is. In wintertarwe moet dit nog wel opgevolgd worden. Dwergvergeling dient voorkomen te worden door bestrijding van bladluizen.
Meer artikelen bekijken