Startpagina Varkens

Aanhouding één verdachte in zaak ‘Afrikaanse varkenspest’ met maand verlengd

De raadkamer van Aarlen heeft, in het gerechtelijk onderzoek naar de ontdekking van de Afrikaanse varkenspest, de aanhouding van één van de verdachten met een maand verlengd. De tweede verdachte verschijnt pas vrijdag voor de raadkamer omdat die zijn dossier nog niet heeft kunnen inkijken in de gepaste omstandigheden. Dat meldt het parket van Luxemburg.

Leestijd : 1 min

Het aanhoudingsbevel komt er nadat de onderzoeksrechter vorige week woensdag vier mensen liet oppakken na verschillende huiszoekingen in de Gaumestreek. Vorige week werden enkelen van hen verhoord. In dit stadium van het onderzoek mag het parket de motieven van het bevel en de identiteit van de twee verdachten nog niet bekendmaken.

Volgens mediaberichten zou het gaan om een privéjachtopziener en een jachtbeheerder. Het onderzoek zou gericht zijn op het vermoeden dat de everzwijnen in de lente van vorig jaar ingevoerd zijn geweest uit oostelijk Europa en van daaruit het virus van de Afrikaanse varkenspest hebben meegebracht. De ziekte is al enkele jaren aanwezig in Oost-Europese landen.

In september werden er in de Gaumestreek, in de provincie Luxemburg, bij twee dode everzwijnen Afrikaanse varkenspest vastgesteld.

Belga

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken