Startpagina Wetgeving

CO2-uitstoot in België licht gedaald vorig jaar

De CO2-uitstoot uit verbranding van fossiele brandstoffen is vorig jaar in België met 0,3 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Op EU-niveau bedroeg de daling 2,5 procent.

Leestijd : 1 min

De uitstoot van koolstofdioxide is een belangrijke oorzaak van de klimaatopwarming. De EU heeft zich geëngageerd om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 tot 40 procent onder het niveau van referentiejaar 1990 te brengen. De uitstootwaarden zijn van verschillende factoren afhankelijk, waaronder het weer, economische groei, de omvang van de bevolking, transport en industriële activiteit.

Vorig jaar was Letland de slechtste leerling in de Europese klas. Het land zag zijn CO2-uitstoot met 8,5 procent toenemen. Ook Malta (+6,7 procent), Estland (+4,5 procent) en Luxemburg (+3,7 procent) stootten een pak meer uit. Portugal (-9 procent), Bulgarije (-8,1 procent), Ierland (-6,8 procent) en Duitsland (-5,4 procent) kenden de sterkste dalingen.

Belga

Lees ook in Wetgeving

Pelt-arrest verontrust landbouwbedrijven

Wetgeving De Vlaamse overheid bekijkt of er nood is aan verduidelijking over de milieutechnische eenheid in het kader van de vergunningsverlening van waterwinningen. Het Pelt-arrest over grondwaterwinningen verontrust landbouwbedrijven met meerdere grondwaterwinningen.
Meer artikelen bekijken