Startpagina Varkens

Zuid-Korea bevestigt eerste haard van varkenspest

Zuid-Korea heeft de Afrikaanse varkenspest vastgesteld in het land. In Paju, een stad aan de grens met Noord-Korea, zijn vijf varkens dood aangetroffen die met het virus waren besmet. Dat meldt een verantwoordelijke bij het Zuid-Koreaanse ministerie van Landbouw. "Op dit ogenblik is het te vroeg om te zeggen dat dit uit het noorden komt."

Leestijd : 1 min

De Zuid-Koreaanse minister van Landbouw, Kim Hyun-soon, kondigde aan dat 3.950 varkens uit drie boerderijen in Paju zijn gedood. Voor het virus bestaat geen behandeling.

Varkens en everzwijnen krijgen dodelijke bloedingen door de ziekte. Het virus kan enkel worden ingedijkt door besmet vee te doden.

Drie maanden geleden had Noord-Korea verklaard dat tientallen varkens dood waren door de varkenspest, in een boerderij aan de Chinese grens. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) is de ziekte aanwezig in zeven Aziatische landen: Cambodja, de Filipijnen, China, Noord-Korea, Laos, Mongolië en Vietnam. De organisatie zei dat de prijs van varkensvlees door de epidemie al tot 50 procent is opgelopen.

Zuid-Korea telt zowat 6.700 varkensboerderijen.

Belga

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken