Startpagina Buitenland

Plantageholding Sipef verwacht verlies

De Belgische plantageholding Sipef, vooral actief in palmolie, voorspelt dit jaar een verlies. Dat blijkt uit een tussentijdse verklaring van de groep uit Schoten.

Leestijd : 1 min

Sipef wordt dit jaar geplaagd door vulkaanuitbarstingen. Palmplantages in Papoea-Nieuw-Guinea werden al tot driemaal toe geteisterd door uitbarstingen van Mount Ulawun. Dat leidde er tot een daling van de geproduceerde palmolie met 48,6 procent in het derde kwartaal. Over de eerste negen maanden van het jaar daalde de totale palmolieproductie van de groep met 10,4 procent.

Sipef zegt nu dat door de uitzonderlijk lager dan verwachte productievolumes voor het vierde kwartaal, vooral in Papoea-Nieuw-Guinea, de recurrente resultaten voor het tweede semester niet beter zullen zijn dan in het eerste semester. Het boekjaar zal worden afgesloten met een verlies, voorspelt het bedrijf.

Belga

Lees ook in Buitenland

Opinie: Geïmporteerde stikstof

Uw stem De Vlaamse regering tilde het gevoelige stikstofdebat over het kerstverlof. Ondertussen verschenen er de laatste weken heel wat interessante opinies over deze kwestie. Ook Luc Vankrunkelsven wil graag zijn mening kwijt.
Meer artikelen bekijken