Vantage Agrometius en AgroVision integreren precisielandbouw en teeltregistratie

Precisielandbouw is volgens Vantage Agrometius en AgroVision een revolutie voor de landbouw.
Precisielandbouw is volgens Vantage Agrometius en AgroVision een revolutie voor de landbouw. - Foto: Vantage Agrometius

De bedrijven stellen dat een goede en complete teeltregistratie wordt steeds belangrijker om te voldoen aan de wetgeving en certificeringseisen van afnemers. Tegelijkertijd wordt precisielandbouw volgens hen steeds meer omarmd. Door de strategische samenwerking van Vantage Agrometius en AgroVision worden deze 2, nu nog redelijk gescheiden werelden, dichter bij elkaar gebracht.

Vantage Agrometius is leverancier van de bekende gps-systemen van Trimble en Müller maar ook Veris-bodemscanners en GeoBas-weerstations. Het bedrijf is onderdeel van de Reesink-groep in Nederland, waar ook veel machinedealers onder vallen. AgroVision is leverancier van softwareoplossingen voor de landbouw in brede zin vnan het woord.

Concreet betreft de samenwerking samenwerking betreft het systeem CropVision van AgroVision. CropVision is een systeem voor teeltregistratie en gewasbeschermingsadvies. Handmatig invoerwerk wordt vervangen door automatische registratie. Volgens de bedrijven is het voordeel van de samenwerking dat de bouwplannen, gewasbeschermingsadviezen en teeltregistraties uit CropVision gebruikt kunnen worden voor precisielandbouw. Denk hierbij aan het delen van een bouwplan op Taakkaart.nl of in de software en GPS-systemen van Vantage Agrometius.

Andersom kunnen uitgevoerde bewerkingen vanaf de terminal in de cabine automatisch bijgewerkt worden in de teeltregistratie. Dit voorkomt volgens de bedrijven niet alleen fouten, maar zorgt ook voor extra gemak, tijdsbesparing en inzicht. Vantage Agrometius en AgroVision willen met hun samenwerking precisielandbouw voor een grote groep telers toegankelijk maken. Leon Spätjens, productmanager Teelt bij AgroVision: “Voor de gezamenlijke klanten van AgroVision en Vantage Agrometius is de samenwerking een grote stap voorwaarts om makkelijker en sneller te registreren. Het scheelt veel invoerwerk, omdat registraties automatisch over en weer doorgezet worden.”

Jan Nammen Jukema, productmanager bij Vantage Agrometius vult aan: “Precisielandbouw wordt alleen een succes als het gemakkelijk en winstgevend is. Onze samenwerking draagt hier in grote mate aan bij en biedt onze klanten naast meer gemak veel nieuwe mogelijkheden.”

Meest recent

Meest recent