Startpagina Economie

Jonge landbouwers vragen minister Crevits om steun in liefdesbrief

Ter gelegenheid van valentijn heeft de Groene Kring vrijdag een liefdesbrief voorgelezen aan Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits. Dat gebeurde tijdens een bezoek van de minister aan een landbouwbedrijf in Langemark-Poelkapelle. Daarmee wil de jongerenvereniging voor land- en tuinbouwers in gesprek gaan over enkele punten waar jonge landbouwers mee geconfronteerd worden. De minister zelf antwoordde met een eigen liefdesbrief.

Leestijd : 1 min

De jonge landbouwers van de Groene Kring vroegen minister Crevits om steun in hun liefdesbrief. Die werd haar gegeven tijdens een bezoek aan een prei- en kippenbedrijf in Langemark-Poelkapelle. "Met die liefdesbrief willen we vooral onze hoge verwachtingen van de minister in de kijker zetten", zegt Bram Van Hecke, voorzitter van Groene Kring. "Maar we willen ook duidelijk maken dat er voor jonge landbouwers nog heel wat uitdagingen zijn en dat we die samen willen aanpakken."

Vooral thema's als het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, toegang tot landbouwgrond en overdrachten van landbouwbedrijven kwamen aan bod in de brief. De jongeren vroegen de minister ook haar stempel te drukken op het Europese landbouwbeleid. Daarop beloofde minister Crevits, eveneens in een liefdesbrief, de jonge landbouwers niet uit het oog te verliezen.

Belga

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken