Startpagina Milieu

Milieu

Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

BioForum vraagt schadefonds voor pesticidendrift

Bioboeren ondervinden volgens BioForum heel wat financiële schade van pesticidengebruik waar ze zelf niet verantwoordelijk voor zijn. De sectororganisatie voor de biologische landbouw en voeding roept op om hiervoor een schadefonds op te richten.

België haalt stemming over natuurherstelwet van agenda

De Europese ministers van Milieu gaan maandag 25 maart dan toch niet stemmen over de natuurherstelwet. Omdat het Belgische voorzitterschap van de Raad van oordeel is dat er geen meerderheid voorhanden is, wordt de stemming uitgesteld. Dat heeft Belga vrijdag uit goede bron vernomen.

Meest gelezen

Experten stellen versoepeling stikstofdecreet voor

Om terug wat ‘redelijkheid’ in het stikstofdebat te brengen, gaf de KVAB aan 2 buitenlandse wetenschappers de opdracht om de stikstofproblematiek in Vlaanderen onder de loep te nemen. Zij stelden op het symposium ‘Stikstof: in alle redelijkheid’ een versoepeling van het PAS-decreet voor.

Waar wringt het schoentje met natuurbeheerplannen precies?

De boerenprotesten gaan voorlopig niet liggen. Nadat Vlaams, federaal en Europees beleid, zoals de natuurherstelwet, kop van Jut waren, richtten boeren en landbouworganisaties hun pijlen de voorbije weken op verschillende natuurbeheerplannen van terreinbeherende organisaties.