Startpagina Covid 19

Covid-19: Joskin draait vooralsnog verder

Door de coronavirusepidemie die momenteel de hele wereld treft, zien veel bedrijven hun organisatie veranderen. Joskin is geen uitzondering, maar de Belgische fabrikant doet er alles aan om zijn bestellingen uit te voeren.

Leestijd : 2 min

“Bij Joskin, zoals overal denk ik, staan ​​alle diensten stil”, legt salesmanager Valéry Bailly uit. “De administratie, marketing, ingenieurs ... werken vanuit huis terwijl de fabriek gesloten is voor mensen buiten het bedrijf."

Aan de productiekant blijven de Belgische, Franse en Poolse fabrieken door draaien om aan de meest dringende bestellingen te voldoen. De productie is vanzelfsprekend in overeenstemming met de geldende regels. “Voor graslandbeluchters begint het seizoen bijvoorbeeld snel. We moeten de machines van de productielijnen zien komen omdat de boeren ze nodig hebben.”

Een grote voorraad helpt

Dat het werk kan doorgaan, is te danken aan de grote voorraad onderdelen die beschikbaar zijn voor de fabrikant. Dat is geen toeval, maar beleid. "Ondanks de huidige situatie stelt deze filosofie ons in staat de productie voort te zetten, met een paar aanpassingen." Sommige onderdelen van externe leveranciers komen net als bij concurrenten later aan dan oorspronkelijk gepland. En de levertijd neemt nog meer toe als de componenten uit Italië komen.

De overdracht van materiaal van de ene fabriek naar de andere gaat door. Maar ook daar doen zich problemen voor. “Onze chauffeurs worden geconfronteerd met files van enkele tientallen kilometers aan de Poolse grens. Dit heeft uiteraard een impact op het werk van de fabrieken.” Ook qua werktijden zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. "We hebben onszelf op zo’n manier georganiseerd dat onze werknemers het werk en kinderopvang kunnen combineren."

Ook bij schade of pech

Joskin zal zo lang mogelijk reageren op verzoeken van klanten, aldus Bailly. Dit geldt ook voor het leveren van reserve- en vervangende onderdelen. “Naast de productie houden we een aantal onderdelen beschikbaar om de service na de verkoop te kunnen verlenen. We maken er een erezaak van om positief te reageren op het verzoek van een boer of ondernemer die met een niet werkend onderdeel te maken zou krijgen”, benadrukt Bailly.

Sommige machines zijn indien nodig ook uit voorraad leverbaar. “Bij een extreme noodsituatie kunnen we voor elk voorkomend probleem altijd een oplossing vinden. Maar we blijven afhankelijk van beslissingen van de overheid.”

Jérémy Vandegoor

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken