Startpagina Covid 19

Italië overweegt mensen zonder papieren te legaliseren door problemen met de oogst

Italië overweegt om de situatie van migranten zonder geldige papieren te legaliseren zodat ze ingeschakeld kunnen worden bij de oogst van groenten en fruit.

Leestijd : 1 min

Dat moet te midden van de coronacrisis een oplossing bieden voor het tekort aan werkkrachten voor de oogst. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese woensdag gezegd in de Senaat.

Er moeten oplossingen komen voor de problemen in de landbouw en visserij, klonk het. Volgens landbouworganisatie Coldiretti is er een tekort aan minstens 200.000 seizoensarbeiders door gesloten grenzen omwille van de Covid-19-crisis.

Volgens het landbouwministerie geraken vooral Roemenen momenteel het land niet binnen. Het ministerie promoot nu bij de Italianen om aan de slag te gaan in de landbouw, nu er geen werk is in de toeristische sector. Zwartwerk is een groot probleem in de Italiaanse landbouw. In het zuiden van de Laars werken vaak migranten zonder papieren bij de oogst van citrusvruchten of tomaten. Vaak leven ze in getto's en worden ze extreem slecht betaald.

Belga

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken