Startpagina Veeteelt

Vrachtwagens uitgebrand op Nederlandse eendenslachterij, directeur legt Belgische link

Op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-To in het Nederlandse Ermelo zijn woensdagnacht 5 vrachtwagens uitgebrand. De vrachtwagens waren geladen met kunststof kratten en gingen volledig in vlammen op.

Leestijd : 1 min

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat de oorzaak van de brand onbekend is, maar directeur Gertjan Tomassen van de slachterij zegt tegen de regionale Omroep Gelderland dat de brand is aangestoken. Het zou het werk zijn van dierenactivisten die de brand met jerrycans hebben aangestoken, zegt hij na het zien van camerabeelden. Op bewakingsbeelden is te zien dat een persoon met een jerrycan benzine vrachtwagens besprenkelt en daarna in brand steekt. De brandstichter vat bij de actie zelf ook vuur.

In de fabriek is volgens hem nog een benzinebom aan de weegbrug neergezet, die niet is afgegaan. "We zien één persoon die binnen is geweest. Het is al gebleken dat het om een dierenactivist gaat", aldus de eigenaar aan Omroep Gelderland. De brandstichter wisselde op het terrein van broek en verloor daarbij zijn autosleutels. Die bleken te passen op een auto die in de buurt was geparkeerd. "Zijn auto is in beslag genomen, een auto met Belgisch kenteken. De auto hoort bij een dierenactivist uit België. De politie onderzoekt het nu verder. Het wereldje van de dierenactivisten. Die gaan wel eens een streepje te ver. Veel te ver. Want dit kán niet", aldus Tomassen.

Belga/ANP

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken