Startpagina Actueel

Corona ontdekt op nog 2 nertsenfokkerijen in Nederland, teller staat nu op 40

Op nog 2 nertsenfokkerijen in Nederland is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een boerderij met 13.500 dieren in het Brabantse dorp Vlierden en een fokkerij met 5.000 dieren in De Rips, ook in Noord-Brabant. De dieren worden zo snel mogelijk gedood.

Leestijd : 1 min

Het coronavirus is mogelijk ook opgedoken bij een andere nertsenfokkerij, maar dat is volgens de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw nog niet definitief vastgesteld.

Als het klopt, is dit het veertigste nertsenbedrijf met corona. Sinds begin juli zijn meer dan 160.000 nertsen gedood vanwege het coronavirus. De meeste fokkerijen zitten in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg.

Daarnaast is het coronavirus vastgesteld op een nertsenbedrijf in Gelderland. Al eerder is beslist dat het vanaf 2024 verboden is nertsen te fokken voor hun pels. Het kabinet werkt op aandringen van de Tweede Kamer aan een regeling om nertsenhouders ertoe te verleiden er vrijwillig eerder mee te stoppen.

Belga

Lees ook in Actueel

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken