Startpagina Wetgeving

Nieuwe EU-verordening rond bio een jaar uitgesteld

De Europese Commissie stelt de inwerkingtreding van de nieuwe wetgeving inzake biologische landbouw met een jaar uit. Die ging normaal in van 1 januari 2021, de nieuwe datum is dus 1 januari 2022.

Leestijd : 1 min

De Europese Commissie heeft op 4 september een openbare raadpleging gehouden over haar toekomstige actieplan voor de biologische landbouw. Het doel is dat tegen 2030 25 % van de landbouw voor biologische landbouw wordt bestemd. Dit hoort tot de strategie "Van boer tot bord".

Het toekomstige actieplan voor biologische landbouw wordt verwacht begin 2021 te worden goedgekeurd.

Het actieplan wordt georganiseerd rond drie kernpunten: stimuleren van de vraag naar biologische producten en tegelijk het vertrouwen van de consument behouden; bevorderen van de toename van het areaal voor biologische landbouw in de EU; en versterken van de rol van de biologische productie in de strijd tegen klimaatverandering en biodiversiteitsverlies, onder meer op het gebied van duurzaam hulpbronnenbeheer.

Lees ook in Wetgeving

Pelt-arrest verontrust landbouwbedrijven

Wetgeving De Vlaamse overheid bekijkt of er nood is aan verduidelijking over de milieutechnische eenheid in het kader van de vergunningsverlening van waterwinningen. Het Pelt-arrest over grondwaterwinningen verontrust landbouwbedrijven met meerdere grondwaterwinningen.
Meer artikelen bekijken