Startpagina Actueel

Zeventiger omgekomen bij ongeval met tractor in Aarschot

In het Vlaams-Brabantse Aarschot is woensdagnamiddag een 77-jarige man om het leven gekomen bij een ongeval met een tractor. Dat meldt de brandweer.

Leestijd : 1 min

Het ongeval gebeurde kort na 14.00 uur in de Duivenstraat in Aarschot. De zeventiger kwam er in nog onduidelijke omstandigheden onder zijn tractor terecht. De toegesnelde hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het Leuvense parket stelde een wetsarts en een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen waren er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken maar de juiste oorzaak blijft nog onduidelijk.

Het is voor zover bekend dit jaar de vierde keer dat iemand het leven laat onder een tractor. In maart viel in Ingelmunster een 5-jarige jongen met fatale gevolgen uit de tractor van zijn vader. Eind juli stierf in Templeuve (Doornik) een 78-jarige landbouwer bij het wisselen van een wiel van zijn tractor. Begin oktober werd in een veld in het Luikse Jupille een landbouwer levenloos teruggevonden onder zijn tractor.

Belga

Lees ook in Actueel

Bomen en struiken planten in het voorjaar

Groenvoorziening Een boom of struik planten? Daar is toch niets moeilijk aan: putje maken, boom erin en dichtgooien, en met een beetje geluk is hij zo aan de groei. Maar toch... wie graag heeft dat de boom goed gedijt, mooi recht groeit en overvloedig bloeit en/of vruchten voortbrengt, of dat de haag langer meegaat dan enkele jaren, kan best wat meer aandacht besteden aan het plantritueel. En aangezien de vroege lente zeer geschikt is voor het aanplanten van bomen en struiken, geven we graag wat tips en goede raad.
Meer artikelen bekijken