Startpagina Actueel

Groente- en fruitreus Greenyard maakt weer winst

De Belgische groente- en fruitreus Greenyard kon in de eerste zes maanden van het jaar positieve cijfers voorleggen, met winst en een duidelijk hogere omzet.

Leestijd : 1 min

Netto verdiende de groep uit Sint-Katelijne-Waver in de eerste helft van het gebroken boekjaar 1,1 miljoen euro. Een jaar geleden moest de groente- en fruithandelaar nog een verlies van 44,9 miljoen euro slikken. Ook de omzet ging er op vooruit. Greenyard kon de verkopen 10,3 procent opdrijven tot 2,17 miljard euro.

Zowel bij de verse producten (fresh) als bij diepvries en inmaak (long fresh) was er een stijgende omzet, met dank aan een toename van vooral de groenteverkoop. Greenyard ziet ook de schulden zakken en verwacht dat de schuldgraad tegen het einde van het boekjaar nog verder zal dalen.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken