Startpagina Aardappelen

Stabiele markt voor Fontane en Challenger

De Belgapomnotering voor Fontane en Challenger bedraagt nu al enkele weken 20,00 euro/ton (zonder btw) of 21,20 euro/ton (met btw). De marktstemming blijft stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag. Er is geen notering en geen waarneming voor Bintje wegens een gebrek aan transacties. Voor andere bestemmingen wordt een prijs vastgesteld van €20,00 (ex. BTW) in een rustige markt.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken