Startpagina Actueel

Nog geen beslissing over beregeningsverbod

Er valt vandaag/maandag nog geen beslissing over het beregeningsverbod. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V), na afloop van een vergadering van experten. Het is afwachten hoeveel neerslag er de komende dagen zal vallen.

Leestijd : 1 min

Sinds donderdag geldt in Vlaanderen een verbod op het niet-noodzakelijke gebruik van drinkwater. Dat betekent dat sindsdien geen gazons meer morgen worden gesproeid, auto's gewassen of zwembaden gevuld met drinkwater.

Het verbod heeft blijkbaar vruchten afgeworpen. Terwijl er vorige week tijdens de hittegolf nog grote pieken werden geregistreerd, lag het waterverbruik zondag nog amper 6 procent boven het gemiddelde. Uiteraard speelt de gedaalde temperatuur een rol in die afname. Daarnaast zijn ook de watervoorraden van belang.

Na een vergadering met experten waarop de maatregel tegen het licht werd gehouden, werd beslist nog geen knopen door te hakken over het beregeningsverbod. Eerst wordt gekeken hoeveel regen we de komende dagen te verduren krijgen.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken