Startpagina Actueel

Jonge boeren houden tractoractie langs zorginstellingen

De Groene Kring Maaskant organiseerde voorbije zaterdag een tractorenrondrit langs verschillende zorginstellingen in de regio Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi. De jonge boeren wilden met de actie de zorgsector een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Ook in de provincie Antwerpen hielden land- en tuinbouwers van de Groene Kring zaterdag en zondag acties.

Leestijd : 2 min

De jonge landbouwers vertrokken zaterdagnamiddag met een 60-tal tractoren richting 5 zorginstellingen in de regio en het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. “De zorgverleners werken al maanden erg hard om de coronapandemie het hoofd te bieden”, klinkt het bij de boeren. “We hopen dat we niet enkel de medewerkers, maar ook de bewoners van de instellingen kunnen verblijden met een beetje licht van onze versierde tractoren.” De Groene Kring Maaskant verraste de zorgverleners bovendien met een pakketje landbouw- en streekproducten, waaronder groenten, appelsap en zuivelproducten. “We willen het zorgpersoneel graag een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Op deze manier geven we een klein beetje licht in deze donkere tijden voor Kerstmis”, zegt voorzitter Pieter Moermans.

De jonge land- en tuinbouwers gingen met hun versierde tractoren langs bij diverse zorginstellingen.
De jonge land- en tuinbouwers gingen met hun versierde tractoren langs bij diverse zorginstellingen. - Foto: Belga

Ook in Merksplas en Hoogstraten trokken de jongeren van Groene Kring Hoogstraten en Groene Kring Turnhout op 19 december met 50 versierde tractoren richting verschillende zorginstellingen en woonzorgcentra in de regio. De colonne tractoren reed er over de domeinen van de voorzieningen. Ook op zondag 20 december deelde de Groene Kring Antwerpen zijn nieuwjaarswens op 5 locaties: Brecht, Retie, Keerbergen, Lille en Puurs-Sint-Amands. De jonge land- en tuinbouwers vormden er op 5 velden hun wens voor 2021 met meer dan 300 tractoren.

Bekijk de beelden van hun bezoek :

Belga

Lees ook in Actueel

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken