Startpagina Libramont

Libramont

Libramont

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

BWB-prijskamp Libramont 2022: de terugkeer langs de grote deur!

Na 2 jaar onderbreking kon op zaterdag 30 juli de 32e nationale prijskamp voor het Belgisch witblauwe ras in Libramont opnieuw doorgaan tijdens de 86e landbouwbeurs. Traditiegetrouw is deze prijskamp een jaarlijkse hoogdag voor de witblauwfokkerij van het land.

Opnieuw bijna 200.000 bezoekers present op Beurs van Libramont

De Beurs van Libramont staat er weer. Tussen 29 juli en 1 augustus zakten niet minder dan 198.932 bezoekers af naar de grootste landbouwbeurs in openlucht in Europa. De tweedaagse bosbouwdemonstraties die hierop volgden in Bertrix konden 37.763 bezoekers bekoren.

Zonnekroon: een teelt met veel uitwegen

De teelt van zonnekroon, oftewel silphie, is nog maar weinig bekend in België, maar begint zich toch stilaan te ontwikkelen. Momenteel staat er slechts 20 ha, maar Nicolas Havelange, zaadimporteur voor België, wil dit areaal vergroten omdat hij duidelijk de voordelen ziet. Het CIPF probeert deze voordelen dan ook te bevestigen in meerdere proeven.

Meest gelezen

Campagne EuroFoodArt (deel 3): walsen met Waalse wijnen

Libramont is een typisch Waalse beurs. De redactie van Landbouwleven kreeg de kans om enkele Waalse streekproducten te leren kennen tijdens een culinaire rondrit, in het kader van de campagne EuroFoodArt “Europese topkwaliteit is kunst”. Lees in deel 3 over onze Waalse wijnen.

Campagne EuroFoodArt (deel 2): in het vlees proef je de Ardennen

Libramont is een typisch Waalse beurs. De redactie van Landbouwleven kreeg de kans om enkele Waalse streekproducten te leren kennen tijdens een culinaire rondrit, in het kader van de campagne EuroFoodArt “Europese topkwaliteit is kunst”. Lees in deel 2 over de typische Ardeense specialiteiten: Jambon d’Ardenne en Saucisson d’Ardenne.

Paarden op de Beurs van Libramont: Als kiezen moeilijk wordt!

Boeiender dan ooit zullen ze zijn… de vele onderdelen waarin paarden de hoofdrol spelen op de Landbouwbeurs van Libramont. Landbouwleven groepeerde ze per locatie op het terrein en per dag. Al wordt het moeilijk kiezen tussen kijken, verwonderd genieten en… bijleren!