Startpagina Actueel

Nederlandse supermarktketen Jumbo wil dit jaar 10 winkels openen in ons land

Het Nederlandse supermarktconcern Jumbo wil zijn aanwezigheid in België dit jaar meer dan verdubbelen. Het heeft momenteel 8 winkels in ons land en daar zouden er in 2021 "circa 10" moeten bijkomen, zo kondigde het concern aan.

Leestijd : 1 min

Jumbo landde in november 2019 in België. Het voorbije jaar "bleef het omzetverloop onveranderd sterk, ondanks een zekere vertraging van nieuwe winkelopeningen vanwege de coronapandemie", aldus Jumbo. Het concern mikte initieel op 12 tot 15 Belgische vestigingen tegen eind 2020. De ambitie blijft wel om op termijn te groeien naar honderd Belgische winkels, zo bevestigde Jumbo eerder.

De omzet van het volledige Jumbo-winkelmerk (met in totaal 687 winkels in Nederland en België) nam vorig jaar met 15 procent toe tot bijna 9,7 miljard euro, onder meer dankzij het massale gehamster van boodschappen tijdens de coronacrisis. Dit jaar moet de 10 miljard euro haalbaar zijn, verwacht Jumbo. De online verkoop via Jumbo.com sprong met meer dan 50 procent omhoog en doorbrak de grens van 500 miljoen euro.

Belga

Lees ook in Actueel

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken