Startpagina Actueel

Al meer dan 200.000 eenden geruimd door vogelgriep in Frankrijk

In Frankrijk zijn inmiddels al meer dan 200.000 eenden geruimd in een poging om de verdere verspreiding van de vogelgriep op boerderijen tegen te gaan.

Leestijd : 1 min

Het gaat om 100.000 dieren uit kwekerijen waar een besmettingshaard werd vastgesteld en om 104.000 die in de omgeving van die haarden preventief werden geruimd. Ongeveer 400.000 andere eenden ondergaan binnenkort hetzelfde lot, zo is dinsdag vernomen van het Franse ministerie van Landbouw.

Een laatste balans van het Franse ministerie van Landbouw maakte melding van 61 haarden van vogelgriep, waarvan er 48 zich in de Landes bevinden, een departement in het zuidwesten van het land dat bekendstaat voor zijn productie van foie gras.

Lokale autoriteiten in Frankrijk mogen binnen een bepaalde perimeter rond een vastgestelde haard tot de preventieve slachting van (gezonde) dieren overgaan. Indien het virus zich verder blijft verspreiden, dringen nog drastischere maatregels zich mogelijk op, luidde het al waarschuwend.

Belga

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken