Startpagina Actueel

Proefproject in West-Vlaanderen rond inzameling medisch afval wordt mogelijk in heel Vlaanderen uitgerold

In de kustprovincie loopt een project rond de inzameling van medisch afval op landbouwbedrijven. In de commissie Landbouw liet Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) weten dat ze de resultaten afwacht vooraleer over een uitrol in heel Vlaanderen te spreken.

Leestijd : 1 min

Emmily Talpe, Vlaams parlementslid voor Open VLD, zette het innovatief project op de agenda van de commissie Landbouw. Het project medisch afval in West-Vlaanderen wil veehouders helpen om hun afval van dierengeneeskundige handelingen, zoals vaccinaties en nabehandelingen, op een oordeelkundige manier af te voeren tegen een haalbare prijs.

Veelbelovend project

Het initiatief komt van de provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Boerenbond, ABS en Inagro. De eerste ophaling gebeurde in de gemeenten Tielt, Wingene en Ruiselede. Daarna kwam er een vervolg in andere gemeenten in de kustprovincie. De reacties van de veehouders waren heel positief. Er komt dit jaar een vervolg.

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) vindt het initiatief veelbelovend. “We wachten eerst de resultaten af vooraleer die eventueel over heel Vlaanderen uit te rollen. Het correct beheer en de inzameling van medisch afval is een bevoegdheid van OVAM, en dus van mijn collega Zuhal Demir (N-VA).

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken