Startpagina Actueel

Bouw van tulpenmuur in elke Vlaamse provincie wordt hoogtepunt van week van de tulp

‘Groen van bij ons’ bouwt een tulpenmuur in elke Vlaamse provincie op zaterdag 23 januari en schenkt fleurige tulpenboeketten aan het personeel van een woonzorgcentrum in de buurt in samenwerking met Radio 2. Deze actie kadert in de week van de tulp van 16 tot 23 januari en is het startsein van de lente in bloemenland.

Leestijd : 2 min

Groen van bij ons en Radio 2 verjagen de winterblues met de week van de tulp, die loopt van 16 tot 23 januari. Met deze actie willen we consumenten aansporen de lente in huis te halen. En dat kan heel makkelijk gezien het rijke aanbod aan voorjaarsbloeiers. Denk maar aan hyacinten, narcissen, tulpen, druifjes en kievitsbloemen.

Tulpenmuur op zaterdag 23 januari in elke Vlaamse provincie

Op zaterdag 23 januari legt Groen van bij ons een tulpenmuur van honderden tulpen aan op één locatie in elke Vlaamse provincie om de lente in bloemenland op gang te trekken. De tulpenmuur is een ontwerp van Stefaan Van Berlo, Belgische kampioen bloemschikken. De opstelling gebeurt door een florist uit elke provincie:

- Oost-Vlaanderen: Ivan Poelman

- Limburg: Kevin Lennertz

- West-Vlaanderen: Herman van Dionant

- Vlaams-Brabant: Alexander de Langhe

- Antwerpen: Stefan Van Bero

Luisteraars van Radio 2 maken kans om een prachtig tulpenboeket te winnen wanneer ze de locatie van de tulpenmuur kunnen raden, die geheim wordt gehouden. De wedstrijd loopt op zaterdagnamiddag tussen 13 en 16 u.

Tulpen worden geschonken aan medewerkers van woonzorgcentrum in de buurt

De tulpen worden na de wedstrijd in elke provincie voorzichtig van de tulpenmuur gehaald en vanaf 16 u geschonken aan personeel van een woonzorgcentrum in de buurt.

De tulpen zullen de dankbaarheid voor de volgehouden inzet uitdrukken en een fleurige noot brengen bij de medewerkers thuis. Info over voorjaarsbloeiers vind je hier.

Groen van bij ons is onderdeel van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing) en promoot bloemen en planten van de Vlaamse sierteeltsector.

VLAM-LV

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken