Startpagina Economie

Economie

Economie

EU-lidstaten keuren tariefvrije import uit Oekraïne met een jaar goed

Boerenprotest De lidstaten van de Europese Unie willen de opschorting van de importtarieven en -quota voor producten uit Oekraïne met 1 jaar verlengen. Tegen de achtergrond van de boerenprotesten willen ze echter ook een aantal vrijwaringsmaatregelen inbouwen om marktstoornissen te voorkomen. Een coalitie van Europese landbouworganisaties reageert teleurgesteld en vraagt nu aan het Europees Parlement om in te grijpen.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

"China wil varkensvlees naar Europa exporteren"

Professor Jonathan Holslag maakt kanttekeningen bij de hoera-berichten over de export van Belgisch varkensvlees en paprika naar China. Er komt volgens hem een clash tussen ons naïeve liberalisme en hun beenharde staatskapitalisme, ook inzake landbouw.

Invoering Frans landbouwmodel wordt bekeken

De Vlaamse oppositiepartij Groen vroeg woensdag 7 februari in een resolutie om het ‘Franse model’ in te voeren om tot eerlijke landbouwprijzen te komen. Ook Landbouwminister Jo Brouns (cd&v) is bepaalde ideeën uit dat model genegen.

Meest gelezen

Export Belgisch varkensvlees naar China opgestart

Federaal minister van Landbouw, David Clarinval, en Herman Diricks (FAVV) woonden op 6 februari de verzending bij van een container met Belgisch varkensvlees van Westvlees in Westrozebeke naar China.

Aardappelen telen, altijd een uitdaging, zeker in 2024

Tijdens het seizoen 2023 werden aardappeltelers geconfronteerd met moeilijke weersomstandigheden, hoge ziektedruk en stijgende kosten. Ook de start van het nieuwe seizoen vormt nu al een grote uitdaging, stelt de NEPG.