Startpagina Mechanisatie

Mechanisatie

Mechanisatie

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Gouden innovatie toegelicht door New Holland

New Holland had op de voorbije landbouwbeurzen – Agritechnica in Duitsland en Agribex in Brussel – talrijke nieuwigheden toe te lichten. Het meest opvallende is de nieuwe CR11-rotormaaidorser.

Meest gelezen

Thomas More-studenten ruilen 5 dagen hun leslokaal in voor hal 7

De sector heeft een acute nood aan deskundige werkkrachten die thuis zijn in landbouwmechanisatie. Het beroep wordt daarom extra in de kijker gezet in hal 7 op het thema-eiland Workshop Live tijdens Agribex. Studenten Landbouwmechanisatie van de Thomas More-hogeschool zullen er dagelijks aan de slag zijn.

Agritechnica: steeds innovatiever en internationaler

Zaterdag 18 november sloot de Duitse landbouwmechanisatiebeurs Agritechnica de deuren na 7 beursdagen. In totaal werden er zo’n 470.000 bezoekers uit 149 landen verwelkomd. De beurs is hiermee nog internationaler geworden dan voorheen.

Ontwikkeling van 9l-ethanolmotor door John Deere

In het kader van zijn ‘Leap Ambitions’ werkt John Deere aan innoverende oplossingen met lage en neutrale koolstofuitstoot vóór 2026. In dit kader tonen ze nu een conceptmotor die op ethanol draait.

Valtra brengt zesde generatie S-serie uit

Onlangs onthulde het Finse tractormerk Valtra de nieuwste generatie van hun S-serie, tractoren met hoog vermogen. Na aanzienlijke investeringen in de thuisfabriek van het merk in Finland, zal de zesde generatie S-serie nu in Suolahti worden geproduceerd.