Startpagina Melkvee

Melkvee

Melkvee

Goed gefokte melkveevaarzen kalven tussen de 22 en 24 maanden af

Melkvee Het doel van een succesvolle jongveeopfok is om de eerste kalving te bereiken vanaf een leeftijd van 22 maanden, en dit met hetoog op gezondheid, hoge productie en lang leven. Er zijn talloze manieren waarop kalveren en vaarzen zeer succesvol grootgebracht kunnen worden. Nieuwe inzichten en hot topics hebben sommige courante adviezen de laatste jaren gewijzigd.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Hooibeekhoeve pakt hittestress in de melkveehouderij aan

Hooibeekhoeve focust zich binnen het project Life ACLIMA op melkveehouders en put daarbij uit actueel onderzoek en ervaringen in de eigen stallen. Ook al lijkt de zomer nog veraf, het is nu een heel goed moment om al te anticiperen op een warme zomer.

Dalende melkpoedermarkt door zwakke mondiale vraag

Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan in dalende lijn, de voorraden zijn zowel in Europa als in de VS laag door een lagere productie.

MilkBE lanceert nieuw duurzaamheidscharter

MilkBE heeft een nieuw Duurzaamheidscharter. Met engagementen van zowel landbouworganisaties als zuivelindustrie zal MilkBE een verdere verduurzaming van de melkveehouderij stimuleren en wil het zo deel van de klimaatoplossing zijn.

Meest gelezen

Effectieve, duurzame controle tegen worminfecties via gerichte behandelingen

Gezien de opkomst van resistente wormpopulaties staat de melkveehouderij voor een uitdaging: hoe kunnen we de impact van worminfecties effectief beheersen zonder de werkzaamheid van ontwormingsmiddelen te ondermijnen? Door een combinatie van ‘evidence-based’ praktijken en duurzaamheidsprincipes bieden doelgerichte behandelingen een oplossing voor een evenwichtige wormcontrole. Project Wormtool zoekt in dat kader deelnemers.

Internationale melkaanvoer al jaren gelijkaardig

Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 21 februari met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkproductiecijfers van 2023 zijn bekend. In de grote productieregio’s neemt de productie al meerdere jaren niet meer toe.

Waarom en hoe methaan reduceren?

Er wordt in de veehouderij veel gesproken over methaanproductie én vooral over methaanreductie. Wat betekent dit in de praktijk voor veehouders?