Startpagina Pluimvee

Pluimvee

Pluimvee

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Welzijnskip steeds populairder bij Colruyt en Okay

In 2021 engageerden Colruyt en Okay zich als eerste 2 Belgische supermarkten voor meer dierenwelzijn voor vleeskippen: tegen 2026 moet een aanbod in de rekken liggen dat minstens voldoet aan de normen van de Better Chicken Commitment (BCC). “Inmiddels zijn we 2 jaar verder en zijn er al heel wat mijlpalen bereikt”, laat Colruyt weten in een persbericht.

Meest gelezen

Opnieuw ophokplicht in Nederland na nieuwe uitbraken van vogelgriep

In Nederland is er opnieuw een landelijke ophokplicht voor kippen en andere vogels. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Onlangs werd deophokplicht in Nederland nog opgeheven, maar er zijn daar inmiddels weer 3 nieuwe uitbraken van vogelgriep ontdekt. De uitbraak in de gemeente Edam-Volendam in Noord-Holland is aanleiding om opnieuw met een landelijke ophokplicht te komen.

Jan Vlastuin: Waarom koppelen ze de prijs van bio-eieren niet aan de retailprijzen?

In december vorig jaar waren de prijzen voor biologische eieren dermate slecht en de voerprijs (voor biologisch voer) dermate hoog, dat de familie Vlastuin uit het Nederlandse Dalfsen tijdens een ronde met biologische hennen overstapten naar scharrelhennen. Jan Vlastuin: “Omdat de prijs voor scharreleieren op dat moment even hoog was als voor bio-eieren, draaiden wij na die overstap meteen weer winst.”

Van 9 tot 13 oktober focust VLAM op eitjes

Op 13 oktober is het Wereldeidag. Een feestdag waarop VLAM onze inlandse eitjes graag in the spotlights zet. En dat verdienen ze: eitjes zijn bijzonder veelzijdig, budgetvriendelijk en ook nog eens voedzaam.