Startpagina Veeteelt

Veeteelt

Veeteelt

Kunnen antioxidanten hittestress vermijden en de vleeskwaliteit verbeteren?

Varkens Varkens die voer kregen dat verrijkt is met extra vitamine E en organisch selenium haalden een betere voederconversie onder hitte. Bovendien bleek deze toevoeging een groot pluspunt te hebben voor de consument, die vaak veel te weinig selenium binnenkrijgt. Eén varkenslapje van 100 g levert al gauw meer dan 30% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium aan.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Kind sterft aan vogelgriep in Cambodja

In Cambodja is een jongen van 9 jaar overleden aan de vogelgriep nadat hij van besmette kippen en eenden had gegeten. Dat bevestigt het Cambodjaanse ministerie van Volksgezondheid.

Meest gelezen

Gentse melkveehouder test grasklaver en kruidenrijk grasland op grond OCMW

Een melkveebedrijf start samen met de stad Gent een testproject op 5 ha OCMW-gronden in de Gentse deelgemeente Mendonk. De melkveehouder zal er onder meer een poel aanleggen en duurzaam veevoeder telen. Het project maakt deel uit van een groter plan van de stad om publieke gronden in te zetten voor duurzame en stadsgerichte landbouw.