Startpagina Vleesvee

Vleesvee

Vleesvee

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”

Prijs van vlees in de EU stijgt 3,3% in een jaar

De prijs van vlees in de EU was in februari 2024 3,3% hoger dan in februari 2023. In België steeg de vleesprijs zelfs met 4,8% in een jaar. Zo meldt het Europese bureau voor statistiek Eurostat.

Meest gelezen

IBR: nieuwe insleep en verdachte gevallen in West-Vlaanderen

Op 20 maart is in het ‘gebied van verhoogde waakzaamheid’ in West-Vlaanderen een nieuw geval van recente IBR-insleep bevestigd. Naast dit incident zijn er 4 andere verdachte gevallen waarbij momenteel acties worden ondernomen. Daarnaast zijn over heel Vlaanderen ook gevallen van (beperkte) insleep gerelateerd aan aankopen en onveilige handelspraktijken. .