Startpagina Vleesvee

Vleesvee

Vleesvee

Colruyt gaat nog extra betalen voor rundsvlees

Boerenprotest Colruyt verhoogt de aankoopprijs voor karkassen rundsvlees opnieuw, nadat de retailer half februari al extra betaalde. “Het is duidelijk dat de rundvleessector vandaag stevig getroffen wordt”, zegt Gunter Uyttenhove, directeur Fine Food bij Colruyt Groep.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

IBR vastgesteld bij runderen in West-Vlaanderen

Op 17 januari werd op een rundveebedrijf in West-Vlaanderen een haard van Infectieuze Boviene Rhinotracheïtis (IBR) gedetecteerd. FAVV en DGZ contacteren mogelijk betrokken bedrijven en nemen maatregelen in het kader van een verhoogd risico voor IBR. Het is uiterst belangrijk dat elke veehouder en elke dierenarts waakzaam is voor klinische symptomen die kunnen wijzen op IBR, vooral in de regio Aartrijke, Jabbeke, Torhout en Zedelgem.

Zeer hoogstaande kwaliteit op Nationaal Belgisch witblauw kampioenschap op Agribex

Traditiegetrouw is het op de eerste publieke dag van Agribex de beurt aan de Nationale Belgisch witblauw-prijskamp op de Brussels Livestock Show. Op 7 december was het de eerste grote samenkomst sinds covid waarin Waalse en Vlaamse fokkers samen in de ring stonden om de nationale titel te behalen te Brussel. Het werd een mooie prijskamp.

Meest gelezen

Laat je kalfjes niet onnodig kou lijden

Naast hittestress kan rundvee ook te maken krijgen met

koudestress. Vooral kalveren kunnen een duwtje in de rug gebruiken om koudeperiodes goed door te komen.

Wijzigingen ecoregeling ‘voedermanagement bij rundvee’ in 2024

Een van de ecoregelingen in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) heeft betrekking op landbouwers die via voedermanagement de methaanuitstoot van hun runderen verlagen. De landbouwer kan de premie voor deze ecoregeling jaarlijks aanvragen via de verzamelaanvraag. Voor het jaar 2024 is er een bijsturing van deze ecoregeling gepland, zij het onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Commissie en van de Vlaamse regelgeving.