Space: de beurs voor innovatie in de veehouderij

Na 2 jaar zonder fysiek evenement wordt Space de eerste internationale beurs voor de veehouderij. Voor de 35ste editie wordt uitgepakt met een nieuwe formule: naast het fysieke beursgegeven op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 september is een 100 % digitale dag op vrijdag 17 september voorzien. Zo komt de beursorganisatie tegemoet aan de vraag van een groot aantal exposanten.

Coronamaatregelen

Door de coronapandemie zal de beurs ook in de meest veilige omstandigheden verlopen. Zonder Covid Safe-pas of een bewijs van een recente negatieve coronatest kom je er niet in. Mondmaskers zijn verplicht in de vergaderzalen en in de lobby’s, ook worden die warm aanbevolen in de openlucht. Er worden ook 2 Covid-testcentra ingeschakeld. Alles wordt voorzien om de internationale beurs zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen.

Ook voor deze editie focust Space voluit op internationale vernieuwingen in de veehouderij. Er zijn ruim 1.100 geregistreerde bedrijven, 223 exposanten nemen voor de eerste keer deel. Eén derde van de bedrijven komt van buiten Frankrijk. Dit jaar werd het starterscentrum gevoelig uitgebreid.

Veel aandacht gaat naar nieuwe producten en ontwikkelingen. Er zijn maar liefst 60 nieuwe producten te ontdekken. De Innov’Space is een opmerkelijke showcase voor innovatie in de veehouderij. Het is voor heel wat bedrijven een belangrijke commerciële troef om hun nieuwe producten internationaal in de schijnwerpers te kunnen plaatsen. Er zijn ook heel wat internationale conferenties en andere activiteiten. Een toegangsticket kost 17 euro voor 1 dag, voor 2 dagen 22 euro. Alle info op www.space.fr.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent