Partner content

Yee-Haw! Fancy Dress Meets Western

Partner

Partner content - Zijn de beste jumpingruiters ter wereld ook five star barrel racers? Hoewel we nog een dikke maand moeten wachten op hét eindejaarsfeest voor paardenfans, lijkt Jumping Mechelen 2023 nu al een topeditie te worden. Een recordaantal ruiters neemt deel aan de voorrondes en droomt ervan te stralen in de Nekkerhal. Tickets vliegen de deur uit, sneller dan ooit tevoren. En de fans delen hun opwinding luid en duidelijk via social media. Geweldig gewoon! Dringend tijd dus om dit enthousiasme te belonen met enkele “hot updates”!
Partner content

Jumping Mechelen 2023 - Het hippisch eindejaarsfeest

Partner

Partner content - Hou je van gezelligheid en spektakel, dan moet je dit jaar zeker naar de Nekkerhal afzakken. Met niet minder dan 3 wereldbekers in de spannendste hippische disciplines (jumping, dressuur en mennen), dompelen we onze bezoekers onder in de internationale topsport.

Partner content

Mengteelt Snelle Lente Rogge in combinatie met erwten

KWS

Partner content - Sinds een aantal jaar wordt Snelle Lente Rogge met succes als vanggewas en als voedergewas geteeld. Snelle Lente Rogge, de innovatieve hybride winterrogge van KWS, kan ook heel goed als rustgewas of eventueel in mengteelt met erwten geteeld worden. Kijk naar de interessante video voor de mogelijkheden op uw bedrijf.
Partner content

Verhogen van uw bedrijfssaldo door meer inzicht

KWS

Partner content - Het saldo voor de melkveehouderij was, zoals we in verschillende artikelen hebben kunnen lezen, voor het jaar 2022 ongekend hoog. Het jaar 2023 geeft een heel ander beeld, waarbij het managen van het melkveebedrijf een uitdaging is. De daling van het saldo is overwegend toe te schrijven aan de lagere opbrengsten voor de melk. Maar hoe krijgen we meer inzicht in de bedrijfsvoering en waarop kunnen we sturen op het melkveebedrijf?
Partner content

Wat doen bij schade door hagel in maïs?

KWS

In het groeiseizoen kunnen gewassen zoals maïs getroffen worden door hagelbuien. De vraag is of het maisgewas na hagel als verloren beschouwd moet worden, of dat er nog enige kans is op herstel.
Partner content

Aandachtspunten voor een geslaagde start van de teelt van maïs

KWS

Nu het moment om maïs te zaaien langzaam maar zeker weer in beeld komt, is het tijd om aandacht te besteden aan de teelt in voorjaar en zomer. Een goed teeltmanagement betaald zich, als de weersomstandigheden meewerken, uit in de vorm van een goede opbrengst en kwaliteit. Onderstaande aandachtspunten helpen om de teelt in deze jaargetijden verder te optimaliseren.
Partner content

Binnenkort Snelle Lente Rogge oogsten!

KWS

Snelle Lente Rogge is een product afkomstig uit de hybride rogge veredeling van KWS en is speciaal ontwikkeld is als voedergewas tussen twee teelten maïs. Het combineert de eigenschappen van een vanggewas met die van een eiwitproducent. Met Snelle Lente Rogge is de milieubelasting lager en is een veebedrijf voor haar noodzakelijke eiwitvoorziening minder afhankelijk van externe eiwitbronnen.
Partner content

Jumping Mechelen in een notendop

Partner

Jumping Mechelen is een internationaal indoor paardensportevent dat traditioneel doorgaat tussen Kerst en Nieuwjaar. Dit jaar viert Jumping Mechelen haar 40e verjaardag met een grote feesteditie. Met een dag speciaal voor de allerkleinsten, een avond vol optredens en maar liefst 3 grote Wereldbekerwedstrijden belooft het weer een succes te worden.
Partner content

Jumping Mechelen presents: The Masked Rider

Partner content

Partner content - Dit jaar maakt de beroemde Fancy Dress-competitie plaats voor een nieuw spektakel: The Masked Rider. 6 bekende ruiters gaan incognito tijdens deze show. Kunnen de jury en het publiek raden wie ze echt zijn? Op 29 december krijgen zij de kans om de ruiters live te ontmaskeren in de Nekkerhal.

Partner content

Maïsrassenkeuze voor droogtegevoelige grond

KWS

Partner content - In tegenstelling tot het andere zeer droge jaar 2018 waarin het al vanaf half juni zeer droog werd, is de ergste droogte dit jaar van begin juli opgetreden. Dit had tot gevolg dat er tijdens de zogenaamde schietersfase nog wel voldoende vocht aanwezig was. De schietersfase is de groeifase tussen het 6-bladstadium en de pluimvorming.

Partner content

Weinig zetmeel in droge maïs

KWS

PARTNER CONTENT - De gemiddelde kwaliteit van maïs valt dit jaar tegen in vergelijking met voorgaande jaren. Dat is de weinig verrassende uitkomst na analyse van de eerste maïskuilen. Nu zijn ieder jaar de eerste uitslagen minder goed dan de later bemonsterde. Dat komt omdat in andere jaren het dan vaak gaat om te vroeg en daarmee niet rijp geoogste maïs. Dit jaar gaat het veelal om maïs die (gedeeltelijk) noodrijp is geoogst.

Partner content

Voorkom broei en schimmelvorming in uw maïskuil

KWS

Partner content - Al sinds de jaren 70 maakt maïs een belangrijk onderdeel van het rantsoen voor vee uit. Maïs is een gezond voer en bevat veel (glucogene) energie, met name afkomstig uit de korrel voor productie van vlees en melk. Om de kwaliteit van de maïskuil tijdens de voerperiode te waarborgen is het belangrijk om deze vrij van broei en schimmel te houden.
Partner content

Ruwvoertekort? Zaai dan Snelle Lente Rogge na de maïs!

KWS

PARTNER CONTENT - Met Snelle Lente Rogge wordt als vanggewas voldaan aan de eis om te voldoen aan de nitraatrichtlijn door reststikstof te ‘vangen’ en uitspoeling op maïspercelen daarmee zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is het heel goed geschikt om Snelle Lente Rogge in het voorjaar als ruwvoer te oogsten. Dit levert veel drogestof en eiwit en voorziet daarmee perfect in de behoefte om meer zelfvoorzienend te zijn in eiwit en daarmee minder afhankelijk van dure externe eiwitbronnen. Dat zijn de ervaringen die de afgelopen jaren op brede schaal in proeven en in de praktijk zijn opgedaan. Snelle Lente Rogge heeft zich bewezen!

Partner content

Maïsoogst 2022

KWS

PARTNER CONTENT - Dit jaar weer een uitdaging waarin nu nog valt te sturen!

Partner content

Rond de bloei van maïs is voldoende vocht belangrijk

KWS

Door onze Partner Kws - Droogteschade kan in maïs desastreuze vormen aannemen. Zeker nu de bloeiperiode is aangebroken, is droogtestress door een acuut watergebrek een reëel risico. Wees dit voor door tijdig de bodemvochtigheid te controleren en indien nodig te beregenen.

Partner content

Wat doen bij schade door hagel in maïs?

KWS

Partner content - In het groeiseizoen kunnen gewassen zoals maïs getroffen worden door hagelbuien. De vraag is of het maisgewas na hagel als verloren beschouwd moet worden, of dat er nog enige kans is op herstel.

123next ›last »