Startpagina Bijenhouderij

Bart Callaert, van Wallabieke: “De job van treinbestuurder geeft me zekerheid, die van imker een fijn leven”

De imkerij? Dat is een hobby, geeft imker-keurmeester Bart Callaert uit Buggenhout mee. “Mijn hoofdberoep als treinbestuurder is voor mij nodig om een inkomen te garanderen.” De imkerij is dus fijn om erbij te doen, maar sensibilisering vindt hij zeker even belangrijk. “Opdat de bij het weer goed zou doen, moeten we natuurlijk werken. Ik zal ook sensibiliseren als ik mijn bedrijf Wallabieke uitbreid met een serre, klein fruit, kruiden en andere bijenplanten.”

Aanvankelijk werkte Bart Callaert uit Buggenhout in de IT-sector. “Dat kwam vooral van de ouders uit, dat je iets kiest waarmee je je kost kunt verdienen. Toen had ik nog niet echt nagedacht wat mijn interesses zijn”, vertelt Bart. Na enkele jaren in de IT gewerkt te hebben, begon hij weer met moestuinieren. “Ik vond dat al leuk als kind. Ik besloot om vooral planten te zetten voor bestuivers, dus voor vlinders, bijen, hommels... Toen ik een boek kreeg van de auteur Wim Lybaert, Mijn Moestuin, werd mijn interesse gewekt in hommels en bijen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Bijenhouderij

Bloemenranden en -weide zijn goed voor iedereen

Bijenhouderij Eddy Decoster en Kristien Van Essche baten in Bertem, op een steenworp van Leuven, een akkerbouw- en fruitteeltbedrijf uit. Al vele jaren leggen ze een bloemenweide aan, sinds vorig jaar ook bloemenranden. “Het is mooi om zien en goed voor de bijen, de fruitplantages en de akkerbouwgewassen”, leggen ze ons uit.
Meer artikelen bekijken