Startpagina Klimaat

2020: het jaar van warmte- en neerslagrecords

Vorige maand publiceerde de Copernicusdienst voor klimaatverandering zijn jaarlijkse Europese klimaatrapport. En dat is niet fraai, niet op wereldvlak, maar ook niet voor Europa. Wereldwijd was 2020 een van de warmste jaren ooit gemeten, en voor Europa was 2020 het warmste jaar ooit. Er was ook sprake van een recordhoeveelheid regen, maar die is vooral te wijten aan storm Alex.

Jaarlijks presenteert de Copernicusdienst voor klimaatverandering zijn European State of the Climate report, het Europese klimaatrapport. De Copernicus Climate Change Service (C3S) is opgericht om beleidsmakers, overheidsorganisaties, bedrijven en particulieren te voorzien van betrouwbare gegevens. Zo kunnen ze weloverwogen keuzes maken als het om klimaatmaatregelen gaat. “In de komende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Klimaat

Klimaatneutrale landbouw komt steeds een stapje dichterbij

Klimaat Op de proefboerderij Transfarm van de KU Leuven in Lovenjoel werden diverse nieuwe technieken voorgesteld die landbouwers zullen klaarstomen naar een klimaatneutraal 2050. De KU Leuven werkt hiervoor nauw samen met Boerenbond in het Europese project HyperFarm.
Meer artikelen bekijken