Startpagina Biolandbouw

Biobedrijf De Vierklaver: Wij bepalen zelf de prijs van ons vlees

In Lokeren baten Pieter Van Poucke en Annelies Marchand De Vierklaver uit, een biologisch vleesveebedrijf in combinatie met een slagerij. De overstap naar de biologische landbouw maakten ze in 2016. Ze staan nu nog steeds volledig achter deze keuze.

Annelies had totaal geen achtergrond in de landbouw, maar toen ze in 2004 Pieter leerde kennen, veroverde niet alleen hij haar hart. Annelies was ook meteen verliefd op de boerderij. Nu heeft zij de leiding over de dieren, terwijl Pieter voltijds in de slagerij staat.

Pieter nam het bedrijf over van zijn vader, die al langer duurzaam vlees produceerde. Na een opleiding tot slager, werkte Pieter eerst als zelfstandige voor andere slagerijen. Hij versneed onder andere de koeien van zijn vader. Toen in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Biolandbouw

Meer artikelen bekijken