Startpagina Actueel

De biologische landbouwproductie in Vlaanderen stijgt verder, maar totaal areaal blijft wel beperkt

Hoewel het aantal bioboeren en het biologisch areaal in 2020 met ruim 5% is gestegen, beslaat dat areaal in Vlaanderen nog maar 1,5% van de totale Vlaamse landbouwoppervlakte. Bio zit in de lift, maar de weg is nog (heel) lang. In het coronajaar 2020 hebben de Vlamingen ook wel ruim 14% meer bio gekocht.

Het jaarlijkse biorapport van het Departement Landbouw & Visserij, dat Vlaams landbouwminister Hilde Crevits voorstelde op het bio-praktijkcentrum van Inagro in Beitem (Roeselare), bevat een schat aan informatie over de groeiende biosector in Vlaanderen.

“We werken vol ambitie aan een sterkere biosector. Ook in het nieuwe GLB-beleid krijgt de biologische landbouw de komende jaren een duidelijke plaats”, zegt Vlaams minister Hilde Crevits....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken