Startpagina Actueel

SALV ‘apprecieert’ dat Vlaanderen bio-controles op hoger niveau vastlegt dan Europa

Vlaanderen legt voor de biologische productie en etikettering de vereiste controles op een hoger niveau vast dan Europa. Dat is volgens de SALV, de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij, goed nieuws. Vlaanderen komt hiermee tegemoet aan enkele vragen uit de biosector.

Op 25 juni 2021 ontving de SALV uw adviesvraag omtrent het voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering over de biologische productie en de etikettering van biologische producten. Met ingang van 1 januari 2022 zal immers de nieuwe ‘bio-verordening’ en de gedelegeerde en uitvoeringsbepalingen ervan in werking treden.

Het besluit van de Vlaamse Regering behelst de gehele keten van biologische producten, gaande van de primaire producent over de verwerking tot de distributie. Het besluit van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken