Startpagina Milieu

Jagers niet te spreken over beperkingen op patrijzenjacht

Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV), de belangenorganisatie van de jachtsector, is niet te spreken over het nieuwe telprotocol dat de Vlaamse overheid hanteert om te beslissen welke wildbeheereenheden (WBE’s) op patrijs mogen jagen. De jagers hebben het over ‘woordbreuk’ en een ‘aanfluiting van behoorlijk bestuur’.

Om te mogen jagen op patrijs moet een WBE voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder de densiteit van de vogelsoort in het werkingsgebied. Het is het Agentschap Natuur en Bos dat op basis van deze voorwaarden beslist waar er op patrijs gejaagd mag worden.

Dit jachtseizoen, dat loopt van 15 september tot en met 14 november, kregen 37 wildbeheereenheden de toelating om te jagen op patrijs. Een laag aantal in vergelijking met vorige jaren. Dat komt volgens de Hubertus Vereniging Vlaanderen door het gebruik van een nieuw telprotocol. Volgens de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken