Startpagina Actueel

Vlaams Instituut voor Biotechnologie viert 25ste verjaardag

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) heeft  op 13 oktober in aanwezigheid van Vlaams minister van Economie, Innovatie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) zijn 25ste verjaardag gevierd. De feestelijkheden op de site van Tour & Taxis in Brussel stonden in het teken van de verwezenlijkingen waarmee het VIB bijdroeg aan de maatschappij van nu en van de toekomst.

Een kwarteeuw geleden ontstond het VIB vanuit het idee om de academische toplabo's voor levenswetenschappen in Vlaanderen in één instituut te verenigen en samen te excelleren. Dankzij dat initiatief werd Vlaanderen op vlak van biotechnologie internationaal op de kaart gezet.

Het VIB kan in de afgelopen 25 jaar terugblikken op tal van doorbraken in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, in het begrijpen van de groei en uitzaaiing van tumoren, in het telen van klimaatbestendige gewassen of in het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wat is de impact van je stem bij de Europese verkiezingen?

Verkiezingen Vlamingen trekken op 9 juni naar de stembus voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar kiezen die dag ook wie hen zal vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Heel wat landbouwdossiers, zoals de pesticidewetgeving en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, worden op dit niveau bepaald.
Meer artikelen bekijken