Startpagina Actueel

Condensdroogtechnologie: minder chemische kiemremmers en geen gas nodig

Bart Nemegheer en producent Engie zien heel wat voordelen in het gebruik van deze nieuwe techniek voor het drogen en bewaren van onder meer aardappelen, uien en sjalotten. “Het energiepositieve droog- en bewaarproces zorgt voor een duurzamere voedselproductie.” We zetten hieronder een aantal voordelen op een rijtje.

Aardappelen verliezen, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een conventionele opslagruimte 10 tot 15 % van hun gewicht. Engie stelt dat met hun technologie de indroging beperkt zou worden tot 3%. “De aardappel behoudt grotendeels gewicht en omvang en heeft meer voedselrendement als resultaat. Een grotere aardappel is ook gemakkelijker te schillen, wat het schilafval bij nabewerking beperkt”, duidt Bart Nemegheer.

Minder suikers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken