Startpagina Gebouwen

Fabrice Peutat bouwde een nieuwe melkveestal voor de omschakeling naar bio

Fabrice Peutat, melkveehouder in Hombourg, staat voor een grote verandering. De omschakeling naar biologische landbouw heeft hem ertoe aangezet om een vrijloopstal te bouwen met een mestrobot en een melklokaal. Deze herfst verhuist de veestapel van de stal met roostervloer naar de nieuwe stal. De veehouder legt uit wat tot deze radicale verandering heeft geleid.

Na 20 jaar met gangbare bedrijfsvoering wordt het melkveebedrijf van Fabrice Peutat na een omschakelperiode van 2 jaar biologisch. Deze heroriëntatie brengt heel wat veranderingen met zich mee op zijn boerderij.

Van gangbaar naar biologisch

In 2001 nam Fabrice Peutat het bedrijf naast dat van zijn ouders over. Dat lag in Homburg, in het Land van Herve in de provincie Luik. Op dat moment omvatte deze boerderij een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Gebouwen

CBgroep installeert ook rund- en pluimverluchters

Actueel Enkele maanden geleden installeerde de CBgroep een eerste Rundverluchter of een luchtwasinstallatie op een rundveestal. “Onze bekende kwaliteitsvolle technieken zuiveren zo niet alleen al 10-tal jaren de ammoniakuitstoot van vele varkens, maar ook van rundvee”, zegt Stijn Crombez van CBgroep. Het bedrijf installeert ook verluchters op pluimveestallen.
Meer artikelen bekijken