Startpagina Actueel

Ambachtelijke dikkere chips voor een uitgesproken aardappelsmaak

Als er één familie is waar de aardappel al generaties centraal staat, dan is het wel de familie Debeuckelaere in Staden. Met een overgrootvader die boer was en een grootvader en vader die aardappelhandelaars waren, kreeg Joost Debeuckelaere de aardappel al met de paplepel ingegeven. “Maar ik was ook altijd al een fervent chips-eter, op een bepaald moment heb ik gewoon de knoop doorgehakt om het zelf te maken”, vertelt hij.

De Waltson-chipsfabriek heeft zijn locatie alvast mee. Vanuit het kantoor is het zicht op de landbouwvelden en tractoren van Staden prachtig. Eigenaar Joost Debeuckelaere beaamt het volmondig. “We zitten hier in het midden van de landbouw, en dat typeert ook ons karakter”, geeft hij mee. Hij is al zijn hele leven aardappelhandelaar, net als zijn vader en grootvader. “Mijn overgrootvader was wel boer, met onder andere in de aardappelsector, dus we zijn uiteindelijk wel van boeren afkomstig.”

Joost...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken