Startpagina Pluimvee

Vleeskippen na Pano-reportage: Wachten op beloofd dierenwelzijnslabel én op Europees initiatief

Voor onze vleeskippenhouders én voor de voedselveiligheid zou een grotere controle van buitenlands kippenvlees in verwerkte producten die in de Belgische winkelrekken liggen, meer dan aangewezen zijn na de recente Pano-reportage over vleeskippen. Niemand weet echter hoe die vleeskippen daar worden gehouden én ook op het vlak van voedselveiligheid zijn er veel vragen te stellen. In de commissie Dierenwelzijn bleef minister Ben Weyts (N-VA) echter het antwoord schuldig.

Meyrem Almaci, Vlaams parlementslid voor Groen, vindt na de Pano-reportage dat het hoog tijd is voor actie. “Ondanks de vooruitgang en alle inspanningen liggen vandaag nog verwerkte producten van kippen met salmonella in de Belgische winkelrekken. Dat heeft een grote impact op onze gezondheid. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de problematiek van geïmporteerd vlees en met de voedselveiligheid.”

Better Chicken Commitment...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

PAS-reeks (14): Hoe ammoniakemissie reduceren op pluimveebedrijven?

Milieu Op 22 februari 2024 werd het stikstofdecreet gepubliceerd in Het Belgisch Staatsblad. Voor elk pluimveebedrijf werden reductiedoelstellingen vooropgesteld. Het stikstofdecreet bepaalt dat de doelstellingen kunnen gerealiseerd worden door het verminderen van het aantal dieren, door een ammoniakemissiereducerende maatregel of door een combinatie van beide.
Meer artikelen bekijken