Startpagina Erfbetreders

De boer en zijn veehandelaar kennen elkaar vaak al meer dan 20 jaar

Veehandelaar Leon Remijsen rijdt al bijna 40 jaar rond langs rundveebedrijven om vee op te halen en te verhandelen. Sinds enkele jaren focust hij zich op melkkoeien en vaarzen. We spreken hem op het melkveebedrijf van Eric Nuyts, waar hij al sinds 1993 elke week het erf op draait.

Eric is één van de 50 boeren waarbij Leon vee ophaalt. Dinsdagvoormiddag is het gebruikelijke moment waarop Leon langskomt. Als Eric een dier te koop heeft staan, spreken ze samen een prijs af. De daaropvolgende woensdag komt Leon het dier halen met zijn camion om het naar een slachthuis, een grossier of een sorteercentrum te brengen.

50 boeren per week

Elke week passeert Leon 50 bedrijven, waardoor hij wekelijks zo’n...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Erfbetreders

“Praktijk én onderzoek: dát is de ideale combinatie”

Erfbetreders Varkenshouders Francis Hanssens en Marleen Messely werken samen met onderzoekers van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en KU Leuven aan het project Unipig. “Het is een aangename wisselwerking tussen de praktijkervaring en het wetenschappelijke onderzoek, die voor beide partners kennis én winst opleveren”, stellen Francis Hanssens en Marleen Messely.
Meer artikelen bekijken