Startpagina Economie

Update: graan vanuit Oekraïne

De prijs voor tarwe is maandag opnieuw gedaald, na signalen dat de wereldwijde bevoorrading toch niet zo krap zou uitvallen als werd gevreesd na de Russische inval in Oekraïne. Daarnaast wordt voor de eerste keer Oekraïens graan via het spoor naar Europa geëxporteerd, nu de zeehavens geblokkeerd blijven vanwege de Russische invasie in het land.

De bevoorrading wereldwijd zou toch positiever uitvallen dan gedacht. Zo zou er onder meer in Australië en Canada meer graan worden geoogst, en zijn er ook positieve signalen over de Franse tarweoogst. Na de Russische inval in Oekraïne schoot de tarweprijs omhoog. Rusland en Oekraïne gelden als een van de belangrijkste graanregio’s ter wereld.

Graan richting Europa

Daarnaast zijn volgens APK-Inform de eerste ladingen van een paar duizend ton graan nu verstuurd via het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken