Startpagina Groenten

Een duurzame preiteelt start al vanaf rassenkeuze

Elke teelt moet zo duurzaam mogelijk gebeuren. Werken aan een doordacht Integrated Pest Management (IPM) is nu en zeker in de toekomst niet overbodig. Op de studieavond prei van het departement Landbouw en Visserij werd duidelijk dat rassenkeuze een belangrijk onderdeel vormt. Verder wordt gewerkt aan een efficiënt teeltsysteem, namelijk prei op hydrocultuur.

Nadenken over duurzaamheid betekent nadenken over bemesting en over mogelijke gewasbescherming op je percelen. Dat geldt voor alle teelten. Een succesvolle teelt begint echter met een succesvolle start. Door voor een goed ras te kiezen, kan men problemen in de preiteelt later al zo veel mogelijk vermijden. Dit is volledig binnen de IPM-filosofie. Tijdens de teelt is het dan weer belangrijk om je zo goed mogelijk te laten begeleiden en om je teelt te monitoren.

Continue evolutie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken