Startpagina Aardappelen

CurieuzeNeuzen weer op volle toeren

Ondertussen kent iedereen wel CurieuzeNeuzen. ‘CurieuzeNeuzen in de Tuin’ bestaat sinds 2021. Er is ondertussen al heel wat informatie verzameld in onze tuinen, parken, scholen, bedrijventerreinen en aardappelvelden. Het doel is om hitte en zeker droogte te meten in Vlaanderen. Met de resultaten kunnen we ons later beter wapenen tegen de effecten van klimaatopwarming.

In Vlaanderen is ‘CurieuzeNeuzen in de Tuin’ het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit. Binnen het CurieuzeNeuzen project kijkt men echter niet alleen naar privétuinen en openbaar groen. In 2021 werden ook 500 slimme sensoren of ‘velddolken’ geïnstalleerd in verschillende landbouwvelden verspreid over heel Vlaanderen, om meer te weten te komen over de impact van extreem weer – droog of nat – op onze landbouw. “Zo’n 20 sensoren ervan stonden in fruitpercelen, al de andere sensoren werden op aardappelpercelen geplaatst”,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken