Startpagina Aardappelen

Loofdoding in pootgoedteelt

Na het verbod op het gebruik van de actieve stof diquat wordt opnieuw meer mechanisch geloofdood, waarbij vooral het loofklappen een toename in gebruik kende. Daarnaast zijn er ook nog andere niet-chemische mogelijkheden, zoals loofbranden, looftrekken, wortelsnijden en elektrische loofdoding.

De groei van pootgoed wordt stilgelegd op het moment dat de knollen in de juiste maatsortering zitten. Afhankelijk van het groeiseizoen en de vroegheid van het ras, wordt vaak in de tweede helft van juli geloofdood.

Op donderdag 28 juli organiseert Inagro samen met het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) een demonstratie waarbij diverse machines aan het werk te zien zullen zijn. Dit alles gaat door in kader van de Operationele Groep ‘Gezocht: snelle loofdoding in pootgoed’ (...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken